Casele pe structura metalica sunt mai indicate pentru constructiile pe terenuri cu risc de alunecare?

Tinand cont ca Iasul este orasul celor 7 coline majoritatea constructiilor se fac pe teren inclinat. Deazavantajele acestor constructii apar in timp cand datorita greutatii mari, exista riscul de a aparea fisuri in structura, pereti si fundatie, fapt ce scade valoarea casei in timp si necesita costuri mari de consolidare.
Casele pe structura metalica avand o greutate mica decat a caselor din caramida rezulta ca au mai putine probleme cu fundatiile, mai putine probleme cu asezarea casei pe fundatie, reducerea dimensiunii fundatiei si implicit reducerea costurilor pentru executia fundatiei.
Chiar daca sunt structuri metalice usoare, acestea nu sunt vulnerabile la vanturi ciclonice, datorita conexiunilor autoforante mai puternice.
Se pot realiza constructii pe piloni metalici special pentru zonele inundabile sau zonele stancoase.
Avantajul estetic al acestor constructii este ca se pot aplica finisaje interioare si exterioare variate, de la finisajele clasice cu termosistem pe exterior si rigips la interior pana la finisaje moderne cu pereti exteriori din sticla cu termopan triplustrat


Casele pe structura metalica sunt usor de transformat in case pasive?

Casele pasive sunt o noutate pentru cei mai multi din romani, dar o alternativa uzuala in tarile vestice. Motivatia este simpla, se doreste a avea costuri foarte mici de intretinere.
La noi circula o vorba care spune ca suntem prea saraci pentru a ne cumpara lucruri ieftine, aceasta vorba se potriveste foarte bine in cazul constructiilor. Din dorinta de a obtine un pret cat mai mic la casa, se neglijeaza costurile de intertinere in timp, care pot avea o valoare foarte mare.
Pentru a se obtine aceste rezultate nu trebuie sa se faca economie la materilele de calitate, deoarece cu cat aceste materiale sunt de o calitate mai buna cu atat mai repede se amortizeaza investitia lor in timp si sunt mai putine probleme de intretinere.
Consumul energetic al unei locuinte standard din caramida este de 60-90kWh/mp pe an, iar consumul unei unei case pasive este de 15kWh/mp pe an fapt ce confirma cele prezentate mai sus. Casele pasive asigura un climat interior comfortabil si vara si iarna, fara a fi nevoie de o sursa conventionala de incalzire.
Casele pe structura metalica pot fi foarte usor aduse la standardul de case pasive datorita faptului ca materialele termoizolante se imbina armonios cu structura de rezistenta.


Cel mai repede se finalizeaza casele pe structura metalica?

In zilele de astazi piata constructiilor tine pasul cu nerabdarea beneficiarior de a se muta cat mai devreme in casa dorita. Constructiile imbaca o noua forma, intr-un nou concept, cu un nou stil, pentru lumea noua.
Casele pe structura din otel se finalizeaza la cheie in cel mult 2,5 luni, ridicand standardele de rezistenta la seism datorita structurii usoare si rezistente cu conexiuni autoforante mai puternice. De aici rezultand o forta seismica mai mica si daune mai putine.
Casele pe structura metalica sunt cameleonice, deoarece se adapteaza estetic oricarei zone. Se pot aplica finisaje interioare si exterioare variate, de la finisajele clasice cu termosistem pe exterior si rigips la interior pana la finisaje moderne cu pereti exteriori din sticla cu termopan triplustrat.
Se pot realiza constructii pe piloni metalici special pentru zonele inundabile sau zonele stancoase.
Chiar daca sunt structuri metalice usoare, acestea nu sunt vulnerabile la vanturi ciclonice, datorita conexiunilor autoforante mai puternice.
Rezistenta mare pentru structuri este mai sigura, necisitand mai putina intretinere si degradandu-se mai incet in timp. Este mai sigura in incendii, nu este vulnerabila la rozatoare, mucegaiuri sau alte organisme, fapt ce face ca acest tip de constructie sa fie prefertat de un numar crescut beneficiari.


Cutremurul ce se prognozeaza va afecta semnificativ casele pe structura din otel?

In ultimii ani in Romania au inceput sa se construiasca un nou tip de case pe structura din otel. Acest tip de constrctii nu sunt vulnerabile in caz de cutremur datorita structurii usoare si rezistente cu conexiuni autoforante mai puternice. De aici rezultand o forta seismica mai mica si daune mai putine.
Este materialul cu cea mai buna proportie intre rezistenta si greutate fiind 100% reciclabil, produs in conformitate cu standardele nationale si internationale.
Se pot realiza si constructii pe piloni metalici special pentru zonele inundabile sau zonele stancoase.
Rezistenta mare pentru structuri este mai sigura, necesita mai putina intretinere si se degradeaza mai incet in timp. Este mai sigura in incendii, nu este vulnerabila la rozatoare, mucegaiuri sau alte organisme. Greutatea mica a structurii din otel se aseaza mai bine pe fundatie, reducand dimensiunea fundatiei si implicit reducerea costurilor de executie.


Casele pe structura metalica sunt eficiente energetic?

La noi circula o vorba care spune ca suntem prea saraci pentru a ne cumpara lucruri ieftine, aceasta vorba se potriveste foarte bine in cazul constructiilor. Din dorinta de a obtine un pret cat mai mic la casa, se neglijeaza costurile de intertinere in timp care pot avea o valoare foarte mare.
Pentru a se obtine aceste rezultate nu trebuie sa se faca economie la materilele de calitate deoarece cu cat aceste materiale sunt de o calitate mai buna cu atat mai repede se amortizeaza investitia lor in timp si sunt mai putine probleme de intretinere.
Printr-o astfel de casa se cauta reducerea la minim a pierderilor de energie. La casele pe structura clasica incazirea este mai costisitoare deoarece peretii opun rezistenta termica in procesul de incazire a camerei si se incazesc mai greu. La casele pe structura metalica, peretii fiind foarte bine izolati terimic atat in exterior cat si interior, se ajunge intr-un interval foarte mic de timp la stadiul de incalzire dorit, apoi aceasta temperatura se pastreaza pana in momentul aerisirii camerei, fapt ce face ca acest tip de constructie sa fie prefertat de un numar crescut beneficiari.


 

© 2010 POLIEDRA. Toate drepturile rezervate

Web Design by greens